Podlogi Drewniane
Just another WordPress site

Ze swiata architektury – Juso Continuous Care Unit / SARAIVA + ASSOCIADOS

Posted in Uncategorized  by admin
September 6th, 2018

Jo.
O Morgado Architekci: SARAIVA + ASSOCIADOS Lokalizacja: Aldeia de Juso, Cascais, Portugalia Rok wydania: 2012 Zdjęcia: Jo.
O Morgado + 15 5,000 m2Casais.
Engenharia e Construç.
O, obecny Projekt obejmuje budowę architektoniczną jednostki opieki zdrowotnej o średnim i długim pobycie oraz świadczeń z tytułu rekonwalescencji.
Zostało ono zaimplementowane w istniejącym budynku, siedzibie.
Standard Eléctrica.
(Electric Factory), z siedzibą w Aldeia de Juso (Portugalia).
Jedną z głównych trosk tego projektu było utrzymanie charakterystyki objętościowej, dlatego wybrana interwencja ujawnia się przede wszystkim w przestrzeniach wewnętrznych, w nowych wykończeniach zewnętrznych oraz w integracji wszystkich zasadniczych wymagań dla dobrej funkcjonalności jednostki opieki zdrowotnej.
.
.
Jo.
O Morgado Budynek składa się z 5 kondygnacji nadziemnych i jednej kondygnacji podziemnej i ma pojemność 73 łóżek.
Ponieważ chodzi o regenerację istniejącego budynku, koniecznością stało się stworzenie nowoczesnego i trzeźwego obrazu.
w związku z tym inwestycja skupiła się na badaniu konstruktywnych rozwiązań gwarantujących izolację termiczną elewacji, okien / drzwi i dachów.
Systemy te powinny zdecydowanie przyczynić się do odporności, trwałości, higieny i łatwej konserwacji całego kompleksu.
Nowy wizerunek Budynku wynika z interpretacji różnych formalnych elementów istniejącej versus docelowej funkcjonalności programu w stosunku do różnych ustawodawstw w odniesieniu do specjalności.
.
Jo.
O Morgado Rezultat jest weryfikowany w redukcji okien, tworząc otwory, które wystarczały do oświetlenia każdego przedziału i które pozwoliły na stworzenie fasad, które były rytmicznie zaznaczone przez kruczki ..
Ta gra oferuje harmonijny i nowoczesny wygląd budynku.
Wszystkie wejścia mają ulepszone funkcje na poziomie wizualnym lub funkcjonalnym.
Na przykład szczyt związany z głównym wejściem nie tylko go podkreśla, ale także chroni użytkowników przed zewnętrznymi warunkami klimatycznymi.
Ten sam pomysł jest faktycznie stosowany przy wejściu pacjentów, ponieważ są one najczęściej odwiedzanymi obszarami zewnętrznymi.
Ponadto użycie metalicznej pergoli tuż przy wyjściu z domu kostnicy ukrywa ją przed najbliższymi otoczeniami.
Oznacza to, że wszystkie materiały zostały zastosowane w celu podkreślenia każdej formy i objętości budynku poprzez uczynienie ogólnego czytania jasnym i prostym.
.
Jo.
O Morgado Section 02
[podobne: izolacja podłogi, projekty sklepów spożywczych, obliczanie współczynnika przenikania ciepła ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: izolacja podłogi obliczanie współczynnika przenikania ciepła projekty sklepów spożywczych